Creative Cloud – bra att veta

Numera kan du inte köpa Adobes programvaror utan för att få tillgång till Adobes program måste du numera skaffa ett konto på tjänsten Creative Cloud. Du kan testa fullständiga versioner av programmen utan kostnad i 7 dagar, men efter det måste du knyta ditt konto till en betalningsplan.

creative cloud

Prenumerera månads- eller årsvis
Du kan prenumerera på Creative Cloud månadsvis eller binda upp dig för ett år. Månadsabonnemanget är betydligt dyrare per månad än om du skaffar Creative Cloud årsvis. Du kan också välja att enbart betala för ett enstaka program eller skaffa det fullständiga Creative Cloud där du får tillgång till samtliga Adobes program.

>> Läs mer om Creative Cloud, abonnemang och priser

Prenumerationen är löpande
När du tecknar en prenumeration på Creative Cloud så är prenumerationen löpande, vilket betyder att om du inte avslutar prenumerationen innan bindningstidens slut förlängs den automatiskt med en ny period. Så har du tecknad prenumerationen för ett år framåt och missar att avsluta innan den nya perioden börjar har du enligt Adobe tackat jag till ytterligare ett års prenumeration.

Du måste själv avsluta prenumerationen i tid
Adobe har också medvetet gjort det lite krångligt att avsluta en prenumeration här i Sverige. Om du loggar in och tittar på dina kontouppgifter kommer du inte att hitta en knapp eller länk någonstans för att avsluta prenumerationen. Istället måste du själv kontakta Adobes kundtjänst och säga upp Creative Cloud till någon av deras kundtjänstpersonal. Lätt att glömma bort så se till att du påminner dig själv på något sätt när det är dags att avsluta.

Om du avslutar prenumerationen i förtid går du miste om hela eller delar av det belopp du betalat in i förväg. Exakt hur mycket beror på abonnemangsformen du valt.

>> Läs mer om villkoren för Creative Cloud och hur du avslutar din prenumeration

Share This