Kurs i Grafisk Design

Kurs Grafisk Formgivare 40 v.
– allt om design och reklamproduktion

Stora design & formgivarkursen

Grafisk formgivare är vår stora utbildning för dig som vill lära dig grafisk design och de program som används vid framställning av reklam och marknadsföringsmaterial för tryck och webb.

Den här utbildningen är för dig som vill arbeta som grafisk formgivare och behöver få en teoretisk, men framför allt praktisk grund kring grafisk design. Under kursen lär vi oss grunderna i program som InDesign, Photoshop, Illustrator, Animate, Acrobat och Dreamweaver. Vi tittar också på färghantering med ICC profiler. Kursen innehållet en del grundläggande teori, men fokus ligger på att praktiskt lära oss använda de olika programmen vi behöver för att skapa material för tryck och webb.

Den passar utmärkt för dig som vill ta ett första steg in i branschen eller för dig som redan arbetar i reklambranschen som t.ex. projektledare eller säljare och vill lära dig och förstå vad en grafisk formgivare har för utmaningar i sitt dagliga arbete. Efter kursen kan du absolut hjälpa till på ett hörn. Du kanske har ett småföretag och vill producera proffsigt reklammaterial för webb och tryck på egen hand? Har du talangen, men inte hunnit bygga upp en tillräckligt varierad portfolio att visa upp ännu? Då är kursen grafisk formgivare/designer 40 veckor, den rätta för dig.

Fakta kursen Grafisk formgivare

  • Kurs grafisk design, 40 v. ca 15 tim/v. tillgång i 6 mån
  • Du studerar helt på egen hand, inga tider att passa
  • Kursen är mycket övningsinriktad och du mailar in dina uppgifter
  • Alla uppgifter bedöms personligen av lärarna
  • Lärarna har arbetat som redigerare och bildansvariga på ett av Sveriges största företag

Kursen Grafisk formgivare är en hands-on-kurs i grafisk design och formgivning som är mycket övningsinriktad.

”Madeleine som lärare har varit kanon, hon förklarar på ett tydligt och bra sätt och hon är snabb med feedback och svar när man behöver hjälp. Kursens innehåll var helt relevant med utmärkt pedagogik.”
Sagt av Carolina Johansson, SPENDRUPS.

Kurs i Grafisk Design grafisk formgivare
Kurs Grafisk Designdu kan välja kurs på version Adobe CS6 eller Adobe CC (senaste versionen).

Det här ingår i kursen grafisk formgivare

Böcker i Photoshop, InDesign, Illustrator, Dreamweaver och Acrobat.

Kursinnehåll

Programutbildning i programmen Photoshop, Illustrator, InDesign, Flash, Dreamweaver, WordPress, Färghantering och Acrobat. Teori och inlämningsuppgifter inom färg och form, typografi och Typografiska kontraster, layout, CD-omslag, bokomslag, logotyper, reklam och annonser, visitkort, reklamkampanjer, webbsida, webbannons, broschyr, affischformgivning med mera.

Du kommer att få lära dig att skapa trycksaker och hemsidor från grunden så varje programdel kommer att bli en mix av grund och fortsättningsnivå med inriktning på de övningar som är i kursen. Det kan vara t.ex., visitkort, reklamblad, affischer, CD omslag, broschyrer, tidningar, webbsidor, annonser, logotyper, kassar med mera.

I våra fristående kurser i de olika programmen är det programutbildning och ingen grafisk design. Det är det som är unikt med den här kursen att du får lära dig design, färg & form samt de aktuella program som används vid reklamproduktion.

Ett diplom kommer att skickas efter avslutad kurs och efter att samtliga uppgifter är inlämnade.

Kurs Grafisk Design och formgivning för alla

Deltagarcitat om vår kurs Grafisk Design och formgivning

 

Kursfakta
Kursen består av 13 olika kursbrev med olika uppgifter att lösa i de grafiska programmen. Utöver dessa kursbrev ingår en grundlig och ingående programutbildning i Photoshop, InDesign, Illustrator, Flash, Acrobat, Färghantering med ICC-profiler och Dreamweaver. Varje uppgift i kursbreven har olika svårighetsgrader. Alla inlämningsuppgifter sker digitalt via kursportalen eller mail. Uppgifterna kommenteras utförligt av kursledaren. Beräknad arbetstid är cirka 15-20 timmar per vecka. Din kursledare bedömer och mailar personliga kommentarer.

Kursen grafisk designer är beräknad på 40 veckor om du lägger ner ca 10-15 timmar i veckan men du gör den i din egen takt och kan då göra den snabbare eller långsammare. Kursen kommer att finnas tillgänglig i 24 månader och den tiden har du på dig.

Det finns inga tider att passa utan du studerar när du kan och har tid. Du kan lägga ner mer tid ena veckan och mindre nästa t.ex. vid semester eller då det är mycket att göra på jobbet. Du bestämmer själv. Kursen ligger också öppen dygnet runt så du kan studera precis när som helst.

Ansökan
För att bli antagen till kursen ställs inga formella krav. Alla som söker kommer in eftersom utbildningen sker på Internet.

Studiemedel
Kursen är inte studiemedelsberättigad.

Förkunskaper
Inga men det är bra om du kan lite eftersom den här kursen innehåller MYCKET.

Kursupplägg
Kursen är upplagt så att varje vecka har vi teori varvat med videofilmer och till varje veckas genomgång hör en veckans övningsuppgift som skickas in via vår portal och som kommenteras av läraren. Läraren finns som support via mail under hela kursen.

Programvara
Du behöver de program installerade som krävs för att kunna göra dina uppgifter. Det gäller då InDesign, Photoshop, Illustrator, Flash, Acrobat och Dreamweaver.

Tillträde till kursen
Du har tillgång till kursen 12 månader utöver själva kurstiden för repetition. Skulle du behöva längre tid för dina inlämningsuppgifter ordnar vi det utan problem.

Arbetsformer
Kursen är helt på distans. Kursen är mycket övningsinriktad och består av olika inlämningsuppgifter som kommenteras av läraren. Läraren finns också via mail och du har support dygnet runt.

Kursinformation

 

Kurslängd: ca 40 veckor
Studietid: 10 -15 tim/vecka
Pris: 29.990 SEK inkl moms (23.992 SEK exkl moms).
Bokningsvillkor

Bokning
Din bokning är bindande. Du bokar lättast kurs här på vår hemsida men du kan också ringa på 08-406 00 30 eller skicka ett e-post meddelande till info@distansskolan.se

Bekräftelse
Du  får en bokningsbekräftelse direkt efter din bokning.

Faktura
Fakturan på kursavgiften mailas till den e-postadress du anger i din bokning. Fakturan behöver vara betald före kursstart.

Ombokning till annan kurs
Om du vill boka om till en annan kurs kostar det ingenting. Det är bara för dig att meddela oss om det.

Avbokning
Din bokning är bindande och en faktura kommer att skickas till dig strax efter din bokning.

Nöjd kundgaranti
Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din kurs erbjuder vi pengarna tillbakagaranti. Vill vill då att det sker en skriftlig förklaring och garantin gäller enbart under första veckan efter login.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss
info@distansskolan.se

08 406 00 30

Programvaror

 

Att skaffa programvara till ADOBE kurser
För att kunna genomgå kursen och göra alla övningsuppgifter behöver du programmet på din dator. Har du inte redan programmet kan du få tillgång till det genom att prenumerera på Adobe Creative Cloud. Där kan du även bli provmedlem i 30 dagar och få tillgång till en fullversion av programmet. Efter 30 dagar kan du fortsätta att prenumerera på programmet månadsvis eller på årsbasis. För mer information kan du gå till httpss://creative.adobe.com

Programvara till WordPress
WordPress är ett gratisverktyg. Du kommer att lära dig att ladda ner och installera WordPress på kursen.
Nöjd kundgaranti
Nöjd kundgaranti
Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din kurs erbjuder vi pengarna tillbakagaranti. Det ska då ske en skriftlig förklaring och garantin gäller enbart under första veckan efter login.
Kursen är inte studiemedelsberättigad.
Inloggning & Diplom
Inloggning till kurs
Du har tillgång till kursen 6 månader för repetition. Därefter kommer du att få möjlighet till förlängning.

Diplomering

Deltagare som genomgått hela kursen får ett diplom skickat med post. Diplomet är en bekräftelse på att du har goda kunskaper i den kurs du har gått och behärskar programvaran samt tillhörande teori.
Kontakta oss
 

[contact-form to=’info@distansskolan.se’ subject=’Kontakt från hemsidan’][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Våra kursledare

Alla våra kursledare är aktiva inom reklambranschen och arbetar med reklam dagligen. De står också i klassrum och håller företagskurser varvat med produktion. De reser över hela landet för att hålla anpassade kurser på plats. Vi kan med säkerhet säga att vi har några av landets bästa utbildare på våra kurser med deras långa erfarenhet både inom produktion och utbildning.

"Väldigt bra med föreläsningsfilmer som man kan se om hur många gånger man vill och få repetition. Även bra upplägg med mindre uppgifter tillsammans med mer övergripande uppgifter i Distansbreven. Väldigt nöjd med kursledarna som tydligt och pedagogiskt förklarar olika moment och användningsområden i alla program. Även bra och snabb feedback på uppgifterna med långa och tydliga svar."

Marie Rangdén

De korta och pedagogiska filmerna som tog en steg för steg framåt. Att jag kunde göra kursen Grafisk Design 40 v. när jag själv hade tid och att man kan titta på filmerna om och om igen ifall det är något man inte har förstått. Och att man nu också kan repetera delar som man känner sig osäker på. Mycket bra sätt att lära sig på :-).

Elisabeth Lif Hagen

Storsjöhus

Har du frågor, kontakta oss!

5 + 12 =

Kurs Powerpoint grund

Efter kursen kan du gå vidare med Powerpoint för att få mer fördjupande kunskaper i att skapa presentationer.

Kurs WordPress fortsättning

Efter kursen kan du gå vidare med vår kurs WordPress fortsättning som är en fördjupning i hur du skapar avancerade hemsidor enkelt.

Kurs Illustrator fortsättning

Efter vår kurs Trycksaksproduktion kan du gå vidare med Illustrator fortsättning för att lära dig mer om vektorgrafik.

Kurs Photoshop fortsättning

Efter vår kurs Trycksaksproduktion kan du gå vidare med kurs Photoshop fortsättning för att lära dig mer om bilder.

Share This