InDesign grund 2.995 kr inkl. moms

– full kontroll på layout

Kontakta ossBättre pris med Rabattkortet

Kurs i InDesignKurs InDesign grund
– bli proffs på layout enkelt!

Vår kurs InDesign grund är på ca 4 veckor och 15 tim/vecka. Du kan göra kursen snabbare eller långsammare. Du har totalt 6 månader på dig. Kurs InDesign är en grundkurs, men lämpar sig även för dig som är självlärd.

På vår kurs InDesign grund lär du dig skapa professionella trycksaker för utskrift och skärm. InDesign är ett professionellt DTP-program (desktop publishing) som ger dig möjlighet att kontrollera layout och typografi in i minsta detalj. Efter en kurs i InDesign kommer du att kunna skapa snygga och attraktiva trycksaker för utskrift eller skärmvisning.

 • Kurs InDesign Grund, 4 v. ca 15 tim/v. tillgång i 6 mån
 • Du studerar helt på egen hand, inga tider att passa
 • Kursen är mycket övningsinriktad och du mailar in dina uppgifter
 • Alla uppgifter bedöms personligen av läraren
 • Läraren har arbetat som redigerare på ett av Sveriges största företag

Kurs InDesign Grund är en hands-on-kurs i InDesign som är mycket övningsinriktad med övningar i vanligt förekommande layoutarbete.

Kurs InDesign grund
Kurs InDesign grunddu kan välja mellan version Adobe InDesign CS5, Adobe InDesign CS6 eller Adobe InDesign CC (senaste versionen).

Kurs InDesign grund – innehåll

 • Europa, SWOP och Japanska skalan samt Process och dekorfärger
 • Gränssnitt och inställningar
 • Verktyg och paletter
 • Arbete med text, koppla ihop textrutor och spaltindelning
 • Spärra, knip, kerning/kägel och anfanger
 • Skapa och spara egna färger
 • Arbeta med bilder
 • Figursättning
 • Justera objekt och använda stödlinjer
 • Hörneffekter och andra effekter
 • Formatmallar för text
 • Flersidiga dokument
 • Sidnumrering
 • Sidmallar
 • Spara tryckfärdiga PDF filer

Nästa steg
Kurs InDesign fortsättning | Kurs InDesign interaktiva dokument | Kurs InDesign typografi & layout |

Kurs InDesign grund för alla

Deltagarcitat om vår kurs InDesign grund

Kurs InDesign Grund. Rickard som håller i kursen är väldigt pedagogisk, han svarar fort på mejl och ger innehållsrika kommentarer på inlämningsuppgifterna. Ja, ska gå InDesign fortsättning, sen är jag även sugen på att gå Photoshop samt Illustrator.

Julia Hammarström, Vimmerby

Deltagare & målgrupp
Vår InDesignkurs vänder sig till dig som vill kunna göra egna proffsiga trycksaker och som arbetar eller vill arbeta med formgivning och vill kunna ta fram tryckfärdiga original som t.ex. visitkort, nyhetsbrev, produktblad, affischer, broschyrer, kataloger mm.

Mål med kursen InDesign Grund
Målet med kursen är att du ska behärska verktyget såpass väl att du kan känna full kreativ frihet i ditt arbete att skapa egna proffsiga trycksaker som ger ett utseende som lockar till merläsning. Du kommer att lära dig skapa tryckfärdiga original som t.ex. visitkort, nyhetsbrev, produktblad, affischer, broschyrer, kataloger och mycket mer.

Förkunskaper
Inga

Kursupplägg
Vår kurs InDesign Grund är upplagd så att varje avsnitt har vi teori varvat med videofilmer och till varje avsnitts genomgång hör en eller flera övningsuppgifter som skickas in via vår portal och som kommenteras av läraren. Läraren finns som support via mail under hela kursen.

Tillträde till kursen
Du har tillgång till kursen 6 månader för repetition. Skulle du behöva längre tid för dina inlämningsuppgifter ordnar vi det utan problem.

Arbetsformer
Kurs InDesign Grund är på distans och helt på Internet. Du kan logga in på kursen vilken dag som helst, dygnet runt och överallt från där du har en internetuppkoppling. Kursen är mycket övningsinriktad och består av olika inlämningsuppgifter som kommenteras av läraren. Läraren finns också via mail och du har support dygnet runt.

Kursinformation
Kurslängd: ca 4 veckor
Studietid: 10 -15 tim/vecka
Pris: 2.995 SEK inkl moms (2.396 SEK exkl moms).
Datumet fungerar som ett inloggningsdatum men det finns inga tider att passa utan du loggar in när du kan och har tid. Du har sedan 6 månader på dig/kurs och gör kursen i din egen takt. Allt material ligger uppe från början.
Bokningsvillkor

Bokning
Din bokning är bindande. Du bokar lättast kurs här på vår hemsida men du kan också ringa på 08-406 00 30 eller skicka ett e-post meddelande till info@distansskolan.se

Bekräftelse
Du  får en bokningsbekräftelse direkt efter din bokning.

Faktura
Fakturan på kursavgiften mailas till den e-postadress du anger i din bokning. Fakturan behöver vara betald före kursstart.

Ombokning till annan kurs
Om du vill boka om till en annan kurs kostar det ingenting. Det är bara för dig att meddela oss om det.

Avbokning
Din bokning är bindande och en faktura kommer att skickas till dig strax efter din bokning.

Nöjd kundgaranti
Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din kurs erbjuder vi pengarna tillbakagaranti. Vill vill då att det sker en skriftlig förklaring och garantin gäller enbart under första veckan efter login.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss
info@distansskolan.se
08 406 00 30

Programvaror
Att skaffa programvara till ADOBE kurser
För att kunna genomgå kursen och göra alla övningsuppgifter behöver du programmet på din dator. Har du inte redan programmet kan du få tillgång till det genom att prenumerera på Adobe Creative Cloud. Där kan du även bli provmedlem i 30 dagar och få tillgång till en fullversion av programmet. Efter 30 dagar kan du fortsätta att prenumerera på programmet månadsvis eller på årsbasis. För mer information kan du gå till httpss://creative.adobe.com

Programvara till kurs i WordPress
WordPress är ett gratisverktyg och det enda verktyg du behöver för att genomföra kursen. Du kommer att lära dig att ladda ner och installera WordPress på kursen.
Nöjd kundgaranti
Nöjd kundgaranti
Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din kurs erbjuder vi pengarna tillbakagaranti. Det ska då ske en skriftlig förklaring och garantin gäller enbart under första veckan efter login.
Kursen är inte studiemedelsberättigad.
Inloggning & Diplom
Inloggning till kurs
Du har tillgång till kursen 6 månader för repetition. Därefter kommer du att få möjlighet till förlängning.

Diplomering

Deltagare som genomgått hela kursen får ett diplom mailat efter avslutad kurs. Diplomet är en bekräftelse på att du har goda kunskaper i den kurs du har gått och behärskar programvaran samt tillhörande teori.
Kontakta oss
 [contact-form to='info@distansskolan.se' subject='Kontakt från hemsidan'][contact-field label='Namn' type='name' required='1'/][contact-field label='E-post' type='email' required='1'/][contact-field label='Kommentar' type='textarea' required='1'/][/contact-form] 

Våra kursledare

Alla våra kursledare är aktiva inom reklambranschen och arbetar med reklam dagligen. De står också i klassrum och håller företagskurser varvat med produktion. De reser över hela landet för att hålla anpassade kurser på plats. Vi kan med säkerhet säga att vi har några av landets bästa utbildare på våra kurser med deras långa erfarenhet både inom produktion och utbildning.

Jag tycker kursen InDesign grund varit bra som helhet. Gillar upplägget med instruktionsvideor som följs av liknande övningsuppgifter så man snabbt lär sig steg för steg. Läraren (Richard) är mycket pedagogisk och det är lätt att förstå det han förklarar. Funderar på Photoshop och Illustrator samt Foto också.

Lis Fredriksson, Uppsala

Frågor om InDesign grund

2 + 5 =

InDesign fortsättning

Efter kursen InDesign fortsättning kan du gå vidare med InDesign layout och typografi för att få mer fördjupande kunskaper i samspelet mellan text, bild och layout.

Kurs InDesign EPUB

Efter vår kurs InDesign fortsättning kan du gå vidare med vår kurs InDesign EPUB som är standardformatet för e-böcker.

Kurs Illustrator grund

Efter vår kurs InDesign fortsättning kan du gå vidare med Illustrator grund för att lära dig rita vektorgrafik.

Kurs Photoshop grund

Efter vår kurs InDesign fortsättning kan du gå vidare med kurs Photoshop grund för att lära dig få till perfekta bilder för tryck.

Vad är InDesign för program och vad använder man det till?
InDesign är ett program för professionell framställning av dokument för tryck och digital publicering. I Adobe Indesign kan du designa, förhandsgranska och publicera en lång rad av dokument för tryck, webb och läsplattor. Du har hela tiden full kontroll över detaljer som typografi och layout och InDesign är tätt integrerat med andra program som Photoshop, Illustrator, Acrobat och Animate.

InDesign CC är en del av Adobe Creative Cloud och det betyder att du hela tiden får nya versioner och uppdateringar så fort de är tillgängliga. InDesigns gränssnitt är också översatt till svenska, men du kan välja bland en rad olika språk om du vill.

Vad lär man sig på Distansskolans kurs InDesign Grund?
Vi tittar på de viktigaste av InDesigns verktyg, hur gränssnittet fungerar och hur man ställer in en egen arbetsyta så att man kan arbeta så effektivt som möjligt. InDesign är relativt enkelt att komma igång med så efter att vi gjort en grundlig genomgång av formverktygen, bildverktygen och textverktyget kan vi sätta igång och bygga snygga reklamblad på ett enkelt och effektivt sätt. Vi börjar med ensidiga dokument som kanske är det vanligaste när man ska göra annonser och enklare trycksaker.

Men det är med flersidiga dokument som InDesign verkligen visar vilket fantastiskt program det är med massor av smarta lösningar och inställningar som underlättar arbetet. I slutet av kursen bygger vi ett flersidigt dokument som innehåller en rad smarta och snygga layoutlösningar.

Efter InDesignkursen har man alla grunder för att kunna producera flera olika typer av trycksaker från annonser, till broschyrer och broschyrer. Vill man gå vidare och lära sig mera har vi särskilda InDesignkurser för interaktiva dokument och elektronisk publicering med EPUB. Och självklart har vi fler kurser i InDesign för dig som vill bli ännu bättre på att producera trycksaker. Det finns både en särskild kurs om typografi i InDesign, men också en ren Fortsättningskurs och en Avancerad kurs för dig som arbetat i programmet en tid.

Vad skiljer Distansskolans kurser från andra InDesignkurser på distans?
Inlärning sker oftast allra bäst i tre steg, instruktioner, träning och feedback, allt det får du på Distansskolan. Vår kurs baserar sig på instruktionsfilmer där vi visar du gör i programmet. Så fungerar många distanskurser, men det tar inte slut där på Distansskolan. Till kursfilmerna finns det också en rad övningar och övningsfiler. Du gör uppgifterna och laddar upp dom på vår kursportal. Läraren laddar ner uppgifterna, granskar dom och skickar kommentarer till uppgifterna via mail.

Behöver du hjälp med något du inte riktigt förstår kan du kontakta läraren via mail så får du support av läraren så att du kommer vidare. Vårt mål är att besvara huvuddelen av frågor och uppgifter inom 24 timmar och även om vi kanske inte lyckas hålla det varje gång så är just vår snabba respons något många av våra kursdeltagare särskilt nämner i kursutvärderingen. Vi räknar med att kursen tar ca 4 veckor om du lägger ner 10-15 tim/vecka, men du har tillgång till kursen i 6 mån så det finns gott om tid till repetition eller om du vill gå igenom kursen i ett lugnare tempo. Efter kursen kan du också ha nytta av den bok som ingår i kursens pris.

Måste jag ha senaste versionen för att gå Indesignkursen?
Även fast vår kurs InDesign Grund är inspelad i senaste versionen, InDesign CC, så kan du följa med i stora delar av kursen även med en äldre version som CS5 och CS6. Kursen InDesign CC Grund är vår största och mest omfattande kurs hittills, men om du vill har vi särskilda grundkurser för versionerna CS5 och CS6. Vill du gå någon av de kurserna anger du bara det under bokningen.

Vad kostar InDesign CC?
Numera kan du inte köpa InDesign utan InDesign är en del av Adobe Creative Cloud. Du skaffar ett konto på Creative Cloud och i det kan du ladda ner InDesign CC och installera till din dator. Att bara skaffa InDesign kostar drygt 200:-/månad (mars-2016), men vill du ha tillgång till alla Adobes program kostar det ca 500:-/mån (mars-2016).

Adobe har ibland en del introduktionserbjudanden för första året och är du student med CSN-stöd finns det en ganska kraftig studentrabatt. För att gå kursen måste du så klart ha InDesign och du kan ladda ner en 30-dagars testversion av InDesign till din dator. Vi räknar med att det går att klara av kursen under de 30 dagarna om du planerar och ser till att du har tid att arbeta med kursen.

 

Fler kurser som du kan komplettera vår kurs InDesign Grund med:

InDesign Fortsättning
En direkt fortsättning på grundkursen där vi dels tittar närmare på saker som bokproduktion, att arbeta med tabeller, grundläggande interaktiva funktioner samt en rad sätt att arbeta smartare och snabbare i programmet.
>> Läs mer

InDesign – layout och typografi
I den här kursen tittar vi bara på hur man arbetar med text i InDesign och om du är noga med text är InDesign verkligen typografins Rolls Royce där du kan göra alla inställningar du behöver och mycket mer därtill.
>> Läs mer

InDesign – interaktiva dokument
Indesign är främst ett program specialiserat för trycksaker, men fler och fler dokument publiceras och konsumeras på skärm och då förväntar man sig en del interaktiva funktioner som film och ljud, rörelse, möjligheten att kunna lägga in knappar och övergångar mellan sidor och mycket annat. På den här kursen lär vi oss de möjligheter vi har i InDesign, en ny värld för många.
>> Läs mer

InDesign – elektroniska dokument med EPUB
Många har spått trycksakens död och oavsett hur det blir med den saken så är det fler dokument som publiceras för läsplatta och mobiltelefon och InDesign är det huvudsakliga verktyget för den typen av dokument. Det är inte helt enkelt att skapa den typen av elektroniska dokument, men InDesign har massor av inställningar och specialfunktioner för att resultatet ska bli så bra som möjligt, utan att vi ska behöva kunna kod.
>> Läs mer

Share This