Kurs Photoshop för webb

Kurs PhotoshopKurs Photoshop för webb
– bilder för publicering på webben

Vår kurs Photoshop för webb är på ca 4 veckor och 15 tim/vecka. Du kan göra kursen snabbare eller långsammare. Du har totalt 6 månader på dig. Kursen handlar huvudsakligen om bilder för webben, även fast en hel del även är tillämpligt till trycksaker Kursen riktar sig till dig som arbetar med bilder till webben och som är ny i Photoshop eller självlärd och vill lära dig Photoshop från grunden på rätt sätt.

Med vår kurs Photoshop för webb kommer du att lära dig att arbeta med bilder för webb. Efter kursen kommer du att känna till alla verktyg, menyer och hur du redigerar bilder för att få dem att se bra ut. Du kommer bl.a. förstå hur man arbetar med nivåer, kurvor, färgbalans, skärpa, hur man sparar bilder för webben på bästa sätt, gör gifanimeringar och mycket mer..

 • Kurs Photoshop för webb, 4 v. ca 15 tim/v. tillgång i 6 mån
 • Du studerar helt på egen hand, inga tider att passa
 • Kursen är mycket övningsinriktad och du mailar in dina uppgifter
 • Alla uppgifter bedöms personligen av läraren
 • Läraren har arbetat som bildredaktör och webbmaster på ett av Sveriges största företag

En handson-kurs i Photoshop som är mycket övningsinriktad med övningar mot vanligt förekommande layoutarbete.

Kurs i Photoshop CC
Kurs Photoshop för webb – den här kursen finns för Adobe Photoshop CC (senaste versionen).

Kursinnehåll Photoshop för webb

 • Vad är en digital bild
 • Gränssnittet och verktygen i Adobe Photoshop
 • Spara bilder för webben på olika sätt
 • Beskärningsverktyget
 • Spara för webb och tryck
 • Autojusteringar
 • Skärpa
 • Markeringar
 • Lager, justeringslager och friläggningar
 • Lagermask
 • Byta färg på objekt
 • Markeringar
 • Filter
 • Retuschera ett porträtt
 • Text
 • Toningar
 • Gif-animeringar
 • Skapa en layoutmall för hemsida

Nästa steg
Kurs Photoshop fortsättning | Kurs InDesign grund | Kurs Illustrator grund

Kurs Photoshop grund för alla

Deltagarcitat om vår kurs Photoshop för webb

Deltagare & målgrupp
Kursen riktar sig till alla som vill lära sig bildbehandla med världens mest använda program.

Mål med kursen Photoshop för webb
Du ska kunna redigera, förbättra och spara bilder för webb. Du kommer att kunna frilägga bilder och lägga ihop flera bilder till en för att kunna göra snygga kollage.

Förkunskaper
Inga

Kursupplägg
Kurs Photoshop för webb är upplagd så att varje vecka har vi teori varvat med videofilmer och till varje veckas genomgång hör en veckans övningsuppgift som skickas in via vår portal och som kommenteras av läraren. Läraren finns som support via mail under hela kursen.

Tillträde till kursen
Du har tillgång till kursen 6 månader extra utöver själva kurstiden för repetition. Skulle du behöva längre tid för dina inlämningsuppgifter ordnar vi det utan problem.

Arbetsformer
Kurs Photoshop för webb är helt på distans. Kursen är mycket övningsinriktad och består av olika inlämningsuppgifter som kommenteras av läraren. Läraren finns också via mail och du har support dygnet runt.

Kursinformation
Kurslängd: ca 4 veckor
Studietid: 10 -15 tim/vecka
Pris: 2.995 SEK inkl moms (2.396 SEK exkl moms).
Datumet fungerar som ett inloggningsdatum men det finns inga tider att passa utan du loggar in när du kan och har tid. Du har sedan 6 månader på dig/kurs och gör kursen i din egen takt. Allt material ligger uppe från början.
Bokningsvillkor

Bokning
Din bokning är bindande. Du bokar lättast kurs här på vår hemsida men du kan också ringa på 08-406 00 30 eller skicka ett e-post meddelande till info@distansskolan.se

Bekräftelse
Du  får en bokningsbekräftelse direkt efter din bokning.

Faktura
Fakturan på kursavgiften mailas till den e-postadress du anger i din bokning. Fakturan behöver vara betald före kursstart.

Ombokning till annan kurs
Om du vill boka om till en annan kurs kostar det ingenting. Det är bara för dig att meddela oss om det.

Avbokning
Din bokning är bindande och en faktura kommer att skickas till dig strax efter din bokning.

Nöjd kundgaranti
Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din kurs erbjuder vi pengarna tillbakagaranti. Vill vill då att det sker en skriftlig förklaring och garantin gäller enbart under första veckan efter login.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss
info@distansskolan.se
08 406 00 30

Programvaror
Att skaffa programvara till ADOBE kurser
För att kunna genomgå kursen och göra alla övningsuppgifter behöver du programmet på din dator. Har du inte redan programmet kan du få tillgång till det genom att prenumerera på Adobe Creative Cloud. Där kan du även bli provmedlem i 30 dagar och få tillgång till en fullversion av programmet. Efter 30 dagar kan du fortsätta att prenumerera på programmet månadsvis eller på årsbasis. För mer information kan du gå till httpss://creative.adobe.com

Programvara till kurs i WordPress
WordPress är ett gratisverktyg och det enda verktyg du behöver för att genomföra kursen. Du kommer att lära dig att ladda ner och installera WordPress på kursen.
Nöjd kundgaranti
Nöjd kundgaranti
Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din kurs erbjuder vi pengarna tillbakagaranti. Det ska då ske en skriftlig förklaring och garantin gäller enbart under första veckan efter login.
Kursen är inte studiemedelsberättigad.
Inloggning & Diplom
Inloggning till kurs
Du har tillgång till kursen 6 månader för repetition. Därefter kommer du att få möjlighet till förlängning.

Diplomering

Deltagare som genomgått hela kursen får ett diplom mailat efter avslutad kurs. Diplomet är en bekräftelse på att du har goda kunskaper i den kurs du har gått och behärskar programvaran samt tillhörande teori.
Kontakta oss
 [contact-form to='info@distansskolan.se' subject='Kontakt från hemsidan'][contact-field label='Namn' type='name' required='1'/][contact-field label='E-post' type='email' required='1'/][contact-field label='Kommentar' type='textarea' required='1'/][/contact-form] 

Våra kursledare

Alla våra kursledare är aktiva inom reklambranschen och arbetar med reklam dagligen. De står också i klassrum och håller företagskurser varvat med produktion. De reser över hela landet för att hålla anpassade kurser på plats. Vi kan med säkerhet säga att vi har några av landets bästa utbildare på våra kurser med deras långa erfarenhet både inom produktion och utbildning.

Bra pedagogiskt upplägg – tydliga instruktionsfilmer – bra övningar – snabb återkoppling på genomförda uppgifter. Kursledaren var snabb på återkoppling, bra feedback utifrån sin egna erfarenhet kring programmet och dess användning – tummen upp för kursen Photoshop grund!

Adam Gripenblom, Stockholm

Har du frågor, kontakta oss!

8 + 7 =

Photoshop fortsättning

Efter kursen Photoshop grund kan du gå vidare med Photoshop fortsättning för att få mer fördjupande kunskaper i bildredigering.

Kurs WordPress grund

Efter kursen kan du gå vidare med vår kurs WordPress grund som är en kurs i hur du skapar avancerade hemsidor enkelt.

Kurs Illustrator grund

Efter vår kurs InDesign fortsättning kan du gå vidare med Illustrator grund för att lära dig rita vektorgrafik.

Kurs InDesign grund

Efter vår kurs Photoshop grund kan du gå vidare med kursen InDesign grund för att lära dig skapa proffsiga trycksaker.

Nästa gång du startar Photoshop på din dator, kanske för att slutföra vår kurs Photoshop för webb, kan du kanske ägna en tanke åt de utvecklare och mängder av kod som har använts för att skapa programmet du använder.

Photoshop vars startskärm idag visar 41 namn var ursprungligen en produkt av endast två bröder, Thomas och John. Båda två var fascinerade av kombinationen teknik och konst och de hade ärvt intresset från sin far som fotograferade med eget mörkrum i källaren och som hade ett stort intresse kring tidiga hemdatorer.

Thomas fokuserade på fotografi, och lärde sig allt om färgkorrigering och kontrast i mörkrummet, medan John glatt mixtrade med sin pappas Apple II dator. Deras pappa var en av de första som skaffade en Apple-dator och även om de båda bröderna var imponerade över maskinen så var det ändå dess brister som så småningom ledde till programmet som blev Photoshop, det ledande bildbehandlingsprogrammet idag.

1987 arbetade John Knoll på George Lucas företag Industrial Light and Magic, ett företag som gjorde specialeffekter till Star Wars-filmer och Thomas studerade på universitetet. Thomas hade precis köpt en ny Apple Mac Plus för att arbeta med en avhandling, men han störde sig på att han inte kunde visa bilder i gråskala på den monokroma bildskärmen. Så, i sann hackerstil, satte han igång att skriva sin egen kod för att kunna göra jobbet och han gav det programmet namnet Display.

John arbetade också med bildbehandling på Industrial Light and Magic, och under ett besök hos Thomas blev han mycket imponerad av Thomas framsteg. Det dröjde inte länge förrän John hade köpt en ny Macintosh II med färgskärm och övertalade Thomas att skriva om Display så att programmet kunde hantera färgbilder också. Och ju mer John såg av Display, desto fler funktioner började han efterfråga som t.ex. gammakorrigering och att kunna spara i andra filformat, och så vidare.

Thomas fortsatte arbetet med att utveckla en innovativ metod för att välja och påverka endast vissa delar av bilden, samt en uppsättning av bildbehandlingsrutiner – som senare skulle bli tillägg. Han hittade också på en funktion för att justera toner (Nivåer), tillsammans med kontroller för balans, färgton och mättnad.

1988 kände de båda att programmet var så pass färdigt att de skulle kunna sälja det som en kommersiell programvara. Man bytte namn på programmet till Image Pro och påbörjade att undersöka vilken konkurrens de hade från andra utvecklare. Och ganska tidigt kom de fram till att deras program låg långt före i utvecklingen jämfört med alla andra konkurrenter.

Trots att deras arbete låg så långt fram hade de svårt att hitta villiga investerare och trots att Thomas ändrade namnet på programmet till dagens Photoshop så var det bara Adobe som överhuvudtaget visade något intresse alls. Och innan det ens blev någon affär med Adobe gav man ut programmet som en ”bundle” tillsammans med en programvara för scannrar. Så de första kopiorna av Photoshop gick ut under namnet Barneyscan XP.

Men de två bröderna ville mer än så och man fortsatte tjata på Adobe som trots allt visat lite intresse tidigare. Där träffade man Russell Brown, en Art Director, som var mycket imponerad av programmet och som övertalade Adobe att ingå ett avtal. Antingen var Adobe inte helt säkra på Photoshops förträfflighet eller så var bröderna Knoll sluga affärsmän för de sålde aldrig rättigheterna till Adobe utan licensierade programmet och än idag säljs Photoshop med royalties till bröderna.

1990 lanserades den första versionen av Photoshop och det blev omedelbart en succé. Och Adobe inriktade inte marknadsföringen på specialister utan presenterade Photoshop som ett program för massmarknaden. Med Photoshop, kunde man uppnå samma saker på en stationär Mac som det tidigare endast varit möjligt att utföra med utrustning som kostade flera tusen dollar.

Till Photoshop version 2.0 hade man utökat kodstyrkan med fler medarbetare. Nu skapades funktioner som Bezierkurvor, ritstiftet, duplexbilder, rastrering av Illustrator-filer och stöd för CMYK. Det sistnämnda var ett smart drag av Adobe för det öppnade vägen för Photoshop på proffsmarknaden.

Fram till version 2.0 fanns Photoshop bara till Mac, men till version 2.5 kom det också en Windows-version med stöd för 16-bitars bilder. Och lagom till nästa version, Photoshop 3.0 kom den enskilt viktigaste faktorn till att göra Photoshop till bildbehandlingsprogrammet nr 1. Och den faktorn var förekomsten av Lager.

Hittills Photoshop var fortfarande en Mac-bara program, men dess framgång garanteras en version för den spirande Windows grafiska marknaden. Portning det var inte en trivial uppgift: en helt ny lag, som leds av Bryan Lamkin, togs in för PC. Konstigt, även om det fanns andra viktiga nya funktioner som 16-bitars stöd, var detta iteration levereras som version 2.5.

Liksom så svårt tredje album som kan göra eller bryta ett band, version 3 hade verkligen leverera om det var att behärska marknaden. Lyckligtvis hade laget en baddare på ett ess i rockärmen: lager.

Efter Photoshop 3.0 har det tillkommit fler funktioner och tillägg i varje ny version där saker som färghantering och händelsepanelen är några av de viktigare. I version 5.5 kom ett ”extra” program som hörde ihop med Photoshop som hette ImageReady som gav Photoshop en rad funktioner specialbyggda för bilder till webben.

Och Photoshop har fortsatt behålla sitt grepp om yrkesgruppen bildbehandlare trots att många konkurrenter släppt kompententa alternativ till Photoshop. Men vanans makt och integrationen med andra program som t.ex. InDesign och Illustrator gör att Photoshop fortfarande behållit sin plats som bildbehandlingen Rolls Royce.

Share This