Kurs Photoshop grund + fortsättning

Kurs PhotoshopKurs Photoshop grund + fortsättning
– full kontroll på bildredigering

Det här är en kurs som innehåller exakt samma innehåll som grund respektive fortsättningskursen tillsammans men till ett litet bättre pris än om du bokar varje kurs separat.

Om det är bilder du ska hålla på med är Adobe Photoshop det självklara valet. Du kommer att lära dig att arbeta med bilder för webb och tryck. Efter kursen kommer du att känna till alla verktyg, menyer och hur du redigerar bilder för att få dem att se bra ut. Du kommer bl.a. förstå hur man arbetar med nivåer, kurvor, färgbalans, skärpa och mycket mer.

 • Kurs Photoshop grund + fortsättning, 8 v. ca 15 tim/v. tillgång i 6 mån
 • Du studerar helt på egen hand, inga tider att passa
 • Kursen är mycket övningsinriktad och du mailar in dina uppgifter
 • Alla uppgifter bedöms personligen av läraren
 • Läraren har arbetat som redigerare på ett av Sveriges största företag

En hands-on-kurs i Photoshop som är mycket övningsinriktad med övningar mot vanligt förekommande layoutarbete.

Kurs i Photoshop CC
Kurs Photoshop grund + fortsättningdu kan välja kurs på version Adobe Photoshop CS5, Adobe Photoshop CS6 eller Adobe Photoshop CC (senaste versionen).

Kursinnehåll Photoshop grund + fortsättning

 • Vad är en digital bild
 • Gränssnitt och verktyg i Adobe Photoshop
 • Spara för tryck och webb
 • Svartvita bilder för tryck
 • Justera bilder för att få bättre
 • Justera bilder med nivåer, kurvor, färgbalans & smart skärpa
 • Byta färg på objekt, arbeta med kreativa verktyg och markeringar
 • Bildjusteringar & olika effektfulla bilder
 • Textverktyget
 • Retuscheringar
 • Lager, justeringslager och friläggningar
 • Markeringar och friläggningar
 • Flera bilder tillsammans – kollage
 • Filter
 • Suddgummit och övertoning
 • Lagningspenseln & Klonstämpeln
 • Lagermask
 • Bildkollage med mjuka övergångar mellan bilder
 • Speglade produktbilder
 • Blanda färg och svartvit i en och samma bild
 • Klipplager & justeringslager, skuggor och högdagrar
 • Lägga till brus och rörelseoskärpa
 • Få fotografier att se ut som en målning
 • Fixa färger med Lyster & Mättnad
 • Kreativa kollage med blandningsläge och matcha alla bilder med samma färg
 • Uttonade bilder mot pappret
 • Arbeta med raw-filer
 • Bilder med HDR – High dynamic range
 • Speglade produktbilder

Nästa steg
Kurs WordPress grund | Kurs InDesign grund | Kurs Illustrator grund

Kurs Photoshop grund + fortsättning för alla

Deltagarcitat om vår kurs Photoshop grund + fortsättning

Deltagare & målgrupp
Kursen riktar sig till alla som vill lära sig bildbehandla med världens mest använda program.

Mål med kursen Photoshop
Du ska kunna spara bilder för olika media såsom webb, tryck, Powerpoint samt utskrift på skrivare och fotolabb. Du kommer att kunna frilägga bilder och lägga ihop flera bilder till en för att kunna göra snygga kollage.

Förkunskaper
Inga

Kursupplägg
Kurs Photoshop är upplagt så att varje vecka har vi teori varvat med videofilmer och till varje veckas genomgång hör en veckans övningsuppgift som skickas in via vår portal och som kommenteras av läraren. Läraren finns som support via e-post under hela kursen.

Tillträde till kursen
Du har tillgång till kursen 6 månader utöver själva kurstiden för repetition. Skulle du behöva längre tid för dina inlämningsuppgifter ordnar vi det utan problem.

Arbetsformer
Kurs Photoshop är helt på distans. Kursen är mycket övningsinriktad och består av olika inlämningsuppgifter som kommenteras av läraren. Läraren finns också via e-post och du har support dygnet runt.

Kursinformation
Kurslängd: ca 8 veckor
Studietid: 10 -15 tim/vecka
Pris: 5.495 SEK inkl moms (4.396 SEK exkl moms).
Bokningsvillkor

Bokning
Din bokning är bindande. Du bokar lättast kurs här på vår hemsida men du kan också ringa på 08-406 00 30 eller skicka ett e-post meddelande till info@distansskolan.se

Bekräftelse
Du  får en bokningsbekräftelse direkt efter din bokning.

Faktura
Fakturan på kursavgiften mailas till den e-postadress du anger i din bokning. Fakturan behöver vara betald före kursstart.

Ombokning till annan kurs
Om du vill boka om till en annan kurs kostar det ingenting. Det är bara för dig att meddela oss om det.

Avbokning
Din bokning är bindande och en faktura kommer att skickas till dig strax efter din bokning.

Nöjd kundgaranti
Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din kurs erbjuder vi pengarna tillbakagaranti. Vill vill då att det sker en skriftlig förklaring och garantin gäller enbart under första veckan efter login.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss
info@distansskolan.se

08 406 00 30

Programvaror
Att skaffa programvara till ADOBE kurser
För att kunna genomgå kursen och göra alla övningsuppgifter behöver du programmet på din dator. Har du inte redan programmet kan du få tillgång till det genom att prenumerera på Adobe Creative Cloud. Där kan du även bli provmedlem i 30 dagar och få tillgång till en fullversion av programmet. Efter 30 dagar kan du fortsätta att prenumerera på programmet månadsvis eller på årsbasis. För mer information kan du gå till httpss://creative.adobe.com
Programvara till WordPress
WordPress är ett gratisverktyg. Du kommer att lära dig att ladda ner och installera WordPress på kursen.
Nöjd kundgaranti
Nöjd kundgaranti
Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din kurs erbjuder vi pengarna tillbakagaranti. Det ska då ske en skriftlig förklaring och garantin gäller enbart under första veckan efter login.
Kursen är inte studiemedelsberättigad.
Inloggning & Diplom
Inloggning till kurs
Du har tillgång till kursen 6 månader för repetition. Därefter kommer du att få möjlighet till förlängning.

Diplomering

Deltagare som genomgått hela kursen får ett diplom mailat efter avslutad kurs. Diplomet är en bekräftelse på att du har goda kunskaper i den kurs du har gått och behärskar programvaran samt tillhörande teori.
Kontakta oss
 

 

Våra kursledare

Alla våra kursledare är aktiva inom reklambranschen och arbetar med reklam dagligen. De står också i klassrum och håller företagskurser varvat med produktion. De reser över hela landet för att hålla anpassade kurser på plats. Vi kan med säkerhet säga att vi har några av landets bästa utbildare på våra kurser med deras långa erfarenhet både inom produktion och utbildning.

Bra pedagogiskt upplägg – tydliga instruktionsfilmer – bra övningar – snabb återkoppling på genomförda uppgifter. Kursledaren var snabb på återkoppling, bra feedback utifrån sin egna erfarenhet kring programmet och dess användning – tummen upp för kursen Photoshop grund!

Adam Gripenblom, Stockholm

Har du frågor, kontakta oss!

7 + 6 =

Photoshop Camera Raw

Efter kursen Photoshop grund kan du gå vidare med Photoshop fortsättning för att få mer fördjupande kunskaper i bildredigering.

Kurs WordPress grund

Efter kursen kan du gå vidare med vår kurs WordPress grund som är en kurs i hur du skapar avancerade hemsidor enkelt.

Kurs Illustrator grund

Efter vår kurs InDesign fortsättning kan du gå vidare med Illustrator grund för att lära dig rita vektorgrafik.

Kurs InDesign grund

Efter vår kurs Photoshop grund kan du gå vidare med kursen InDesign grund för att lära dig skapa proffsiga trycksaker.

Lär dig bl.a. FRILÄGGA HÅR med kurs i Photoshop

Våra kurser och utbildningar i Photoshop

Välkommen på Photoshopkurs och utbildning i programmet!  Börja med vår kurs Photoshop Grund och gå sen vidare med någon av våra andra kurser. Att lära sig Photoshop på distans är inte svårt eller priset är också väldigt förmånligt med tanke på de kunskaper man kommer att få i programmet. Boka en Photoshopkurs till ett förmånligt pris i den högra spalten högre upp på den här sidan

Kurserna i Photoshop (förutom Grund+Fortsättning) kostar 2995 kr inkl moms. Tänk på att Photoshop är ett ganska datorkrävande program, så ju snabbare dator du har, desto bättre kommer programmet att flyta på.
 
Datum för nästa kurstillfälle går att hitta längre upp på sidan. Anmäl dig till Photoshopkursen i bokningsformuläret ovan. Har du frågor om vår kurs Photoshop Grund eller några av våra andra kurser kan du bara ställa en allmän fråga i kontaktformuläret så besvarar vi så fort vi hinner.

Historien om Photoshop

Nästa gång du startar Photoshop på din dator, kanske för att fortsätta arbeta med vår kurs Photoshop grund kan du kanske ägna en tanke åt de utvecklare och mängder av kod som har använts för att skapa programmet du använder. Och även om du inte har någon nytta av att känna till historien om Photoshop för att kunna delta på vår Photoshopkurs så kan det vara lite kuriosa att ha i bakhuvudet när du sitter där och lägger på mer skärpa på dina bilder.

Photoshop vars startskärm idag visar 41 namn var ursprungligen en produkt av endast två bröder, Thomas och John. Båda två var fascinerade av kombinationen teknik och konst och de hade ärvt intresset från sin far som fotograferade med eget mörkrum i källaren och som hade ett stort intresse kring tidiga hemdatorer.

Thomas fokuserade på fotografi, och lärde sig allt om färgkorrigering och kontrast i mörkrummet, medan John glatt mixtrade med sin pappas Apple II dator. Deras pappa var en av de första som skaffade en Apple-dator och även om de båda bröderna var imponerade över maskinen så var det ändå dess brister som så småningom ledde till programmet som blev Photoshop, det ledande bildbehandlingsprogrammet idag.

Kurs Photoshop Grund

1987 arbetade John Knoll på George Lucas företag Industrial Light and Magic, ett företag som gjorde specialeffekter till Star Wars-filmer och Thomas studerade på universitetet. Thomas hade precis köpt en ny Apple Mac Plus för att arbeta med en avhandling, men han störde sig på att han inte kunde visa bilder i gråskala på den monokroma bildskärmen. Så, i sann hackerstil, satte han igång att skriva sin egen kod för att kunna göra jobbet och han gav det programmet namnet Display.

John arbetade också med bildbehandling på Industrial Light and Magic, och under ett besök hos Thomas blev han mycket imponerad av Thomas framsteg. Det dröjde inte länge förrän John hade köpt en ny Macintosh II med färgskärm och övertalade Thomas att skriva om Display så att programmet kunde hantera färgbilder också. Och ju mer John såg av Display, desto fler funktioner började han efterfråga som t.ex. gammakorrigering och att kunna spara i andra filformat, och så vidare.

Thomas fortsatte arbetet med att utveckla en innovativ metod för att välja och påverka endast vissa delar av bilden, samt en uppsättning av bildbehandlingsrutiner - som senare skulle bli tillägg. Han hittade också på en funktion för att justera toner (Nivåer), tillsammans med kontroller för balans, färgton och mättnad.

1988 kände de båda att programmet var så pass färdigt att de skulle kunna sälja det som en kommersiell programvara. Man bytte namn på programmet till Image Pro och påbörjade att undersöka vilken konkurrens de hade från andra utvecklare. Och ganska tidigt kom de fram till att deras program låg långt före i utvecklingen jämfört med alla andra konkurrenter.

Trots att deras arbete låg så långt fram hade de svårt att hitta villiga investerare och trots att Thomas ändrade namnet på programmet till dagens Photoshop så var det bara Adobe som överhuvudtaget visade något intresse alls. Och innan det ens blev någon affär med Adobe gav man ut programmet som en ”bundle” tillsammans med en programvara för scannrar. Så de första kopiorna av Photoshop gick ut under namnet Barneyscan XP.

Men de två bröderna ville mer än så och man fortsatte tjata på Adobe som trots allt visat lite intresse tidigare. Där träffade man Russell Brown, en Art Director, som var mycket imponerad av programmet och som övertalade Adobe att ingå ett avtal. Antingen var Adobe inte helt säkra på Photoshops förträfflighet eller så var bröderna Knoll sluga affärsmän för de sålde aldrig rättigheterna till Adobe utan licensierade programmet och än idag säljs Photoshop med royalties till bröderna.

Kurs Photoshop Grund      Kurs Photoshop Grund

1990 lanserades den första versionen av Photoshop och det blev omedelbart en succé. Och Adobe inriktade inte marknadsföringen på specialister utan presenterade Photoshop som ett program för massmarknaden. Med Photoshop, kunde man uppnå samma saker på en stationär Mac som det tidigare endast varit möjligt att utföra med utrustning som kostade flera tusen dollar.

Till Photoshop version 2.0 hade man utökat kodstyrkan med fler medarbetare. Nu skapades funktioner som Bezierkurvor, ritstiftet, duplexbilder, rastrering av Illustrator-filer och stöd för CMYK. Det sistnämnda var ett smart drag av Adobe för det öppnade vägen för Photoshop på proffsmarknaden.

Fram till version 2.0 fanns Photoshop bara till Mac, men till version 2.5 kom det också en Windows-version med stöd för 16-bitars bilder. Och lagom till nästa version, Photoshop 3.0 kom den enskilt viktigaste faktorn till att göra Photoshop till bildbehandlingsprogrammet nr 1. Och den faktorn var förekomsten av Lager.

Hittills Photoshop var fortfarande en Mac-bara program, men dess framgång garanteras en version för den spirande Windows grafiska marknaden. Portning det var inte en trivial uppgift: en helt ny lag, som leds av Bryan Lamkin, togs in för PC. Konstigt, även om det fanns andra viktiga nya funktioner som 16-bitars stöd, var detta iteration levereras som version 2.5.

Liksom så svårt tredje album som kan göra eller bryta ett band, version 3 hade verkligen leverera om det var att behärska marknaden. Lyckligtvis hade laget en baddare på ett ess i rockärmen: lager.

Efter Photoshop 3.0 har det tillkommit fler funktioner och tillägg i varje ny version där saker som färghantering och händelsepanelen är några av de viktigare. I version 5.5 kom ett ”extra” program som hörde ihop med Photoshop som hette ImageReady som gav Photoshop en rad funktioner specialbyggda för bilder till webben.

Kurs Photoshop Grund

Idag kan du som bekant inte längre köpa Photoshop utan endast hyra programmet som en del av Adobe Creative Cloud. Så numera heter den aktuella versionen Photoshop CC, med ett årtalsnummer tillagt för att hålla isär uppdateringarna. Men det finns fortfarande en version av Photoshop som man kan köpa och det är Photoshops lillebror Photoshop Elements. Photoshop Elements saknar en del av de mest specialiserade funktionerna, men numera är Elements ett riktigt kompetent alternativ för de flesta.

Och Photoshop har fortsatt behålla sitt grepp om yrkesgruppen bildbehandlare trots att många konkurrenter släppt kompententa alternativ till Photoshop. Men vanans makt och integrationen med andra program som t.ex. InDesign och Illustrator gör att Photoshop fortfarande behållit sin plats som bildbehandlingen Rolls Royce. Och det är också därför som vår kurs Photoshop grund är en av våra allra populäraste kurser.

Kurs Photoshop Grund

Och vad händer med bröderna Knoll? Thomas var chefsutvecklare för Photoshop fram till version CS4. Efter det har han arbetat med utvecklingen av gränssnittet för Camera Raw. John arbetar fortfarande på Industrial Light and Magic med filmeffekter och har bl.a arbetat med den senaste Star Wars-filmen och flera av filmer om Pirates of the Caribbean .

 

 

 

Share This