Kurs InDesign fortsättning

Kurs Skriva för webben
– bättre texter för publicering på internet

Kursen Skriva för webben är på ca 2 veckor och 15 tim/vecka. Du kan göra kursen snabbare eller långsammare. Du har totalt 6 månader på dig. Kursen riktar sig till dig som har en egen hemsida, eller arbetar på en webbplats eller med sociala medier som exempelvis webbredaktör.

 • Kurs Skriva för webben, 2 v. ca 15 tim/v. tillgång i 6 mån
 • Du studerar helt på egen hand, inga tider att passa
 • Kursen innehållet filmer och övningsuppgifter och du mailar in dina uppgifter
 • Alla uppgifter bedöms personligen av läraren
 • Läraren har arbetat som webbredaktör på en av Sveriges största webbplatser

På den här kursen lär vi oss att man läser på olika sätt online och i en trycksak. Vi lär oss förstå skillnaden mellan att skriva texter som ska publiceras i en trycksak och texter som någon ska läsa på skärm. Denna kurs belyser hur man kan tillgodose behoven hos online-läsare genom webbdesign, skrivstil, struktur och sökmotoroptimering.

Skriva för webben
Kurs InDesign fortsättningdu kan välja mellan version Adobe InDesign CS5, Adobe InDesign CS6 eller Adobe InDesign CC (senaste versionen).

Kursinnehåll Skriva för webben

 • Skriva för webbenHur text på nätet skiljer sig från text i tryck
 • Vad man ska tänka på när man skriver om texter andra skrivit
 • Så läser man på webben / Den omvända pyramiden
 • Markörer text
 • Rubriker, underrubriker och ingresser
 • Stycken och styckeindelning
 • Citat
 • Puffar
 • Länkar
 • Ett enklare språk
 • Nyckelord
 • Punktlistor
 • Skrivregler
 • Olika skrivtecken

Nästa steg
Kurs Webbredaktör | Kurs WordPress Grund| Kurs Photoshop för webb |

Kurs Skriva för webben för alla

Deltagarcitat om vår kurs Skriva för webben

Här bokar du

Deltagare & målgrupp
Kurs InDesign fortsättning vänder sig till dig som vill kunna skapa egna proffsiga trycksaker och som arbetar eller vill arbeta med formgivning och kunna ta fram tryckfärdiga original och känna till de mer effektiva arbetssätten i InDesign. Kursen lär dig även hur du hanterar färger och förbereder dokument för tryck.

Mål med kursen
Efter kursen kan du själv hantera Adobe InDesign för produktion, och du känner dig säkrare i ditt layoutarbete. Kursen ger dig kunskap om formatmallar, mallsidor, avancerad sidhantering och banfunktioner.

Förkunskaper
Kurs i InDesign Grund eller liknande

Kursupplägg
InDesignkurs fortsättning är upplagt så att varje vecka har vi teori varvat med videofilmer och till varje veckas genomgång hör en veckans övningsuppgift som skickas in via vår portal och som kommenteras av läraren. Läraren finns som support via mail under hela kursen.

Tillträde till kursen
Du har tillgång till kursen 6 månader för repetition. Skulle du behöva längre tid för dina inlämningsuppgifter ordnar vi det utan problem.

Arbetsformer
InDesignkurs fortsättning är på distans och helt på Internet. Kursen är mycket övningsinriktad och består av olika inlämningsuppgifter som kommenteras av läraren. Läraren finns också via mail och du har support dygnet runt.

Fråga mig om din kurs

Madeleine Stenlund

E-post

info@distansskolan.se
Telefon

08 – 406 00 30
Kursinformation
Kurslängd: ca 2 veckor
Studietid: 10  tim/vecka
Pris: 1.795 SEK inkl moms (2.396 SEK exkl moms).
Programvaror
Att skaffa programvara till ADOBE kurser
För att kunna genomgå kursen och göra alla övningsuppgifter behöver du programmet på din dator. Har du inte redan programmet kan du få tillgång till det genom att prenumerera på Adobe Creative Cloud. Där kan du även bli provmedlem i 30 dagar och få tillgång till en fullversion av programmet. Efter 30 dagar kan du fortsätta att prenumerera på programmet månadsvis eller på årsbasis. För mer information kan du gå till httpss://creative.adobe.com

Programvara till WordPress
WordPress är ett gratisverktyg. Du kommer att lära dig att ladda ner och installera WordPress på kursen.
Nöjd kundgaranti
Nöjd kundgaranti
Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din kurs erbjuder vi pengarna tillbakagaranti. Det ska då ske en skriftlig förklaring och garantin gäller enbart under första veckan efter login.
Kursen är inte studiemedelsberättigad.
Inloggning & Diplom
Inloggning till kurs
Du har tillgång till kursen 6 månader för repetition. Därefter kommer du att få möjlighet till förlängning.

Diplomering

Deltagare som genomgått hela kursen får ett diplom skickat med post. Diplomet är en bekräftelse på att du har goda kunskaper i den kurs du har gått och behärskar programvaran samt tillhörande teori.
Kontakta oss
 

[contact-form to=’info@distansskolan.se’ subject=’Kontakt från hemsidan’][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Här bokar du

Våra kursledare

Alla våra kursledare är aktiva inom reklambranschen och arbetar med reklam dagligen. De står också i klassrum och håller företagskurser varvat med produktion. De reser över hela landet för att hålla anpassade kurser på plats. Vi kan med säkerhet säga att vi har några av landets bästa utbildare på våra kurser med deras långa erfarenhet både inom produktion och utbildning.

Tycker det är bra upplägg på kursen, det är klart och tydligt vad man går igenom i varje lektion och vad man ska lära sig. För mig känns det som att distanskurs är det som fungerar bäst och då är det jättebra att det finns inom flera program och fördjupningskurser (till överkomligt pris också:)

Maria Ågren

Marknadsansvarig, Executive People

Har du frågor, kontakta oss!

4 + 13 =

Layout och typografi

Efter kursen InDesign fortsättning kan du gå vidare med InDesign layout och typografi för att få mer fördjupande kunskaper i samspelet mellan text, bild och layout.

Kurs InDesign EPUB

Efter vår kurs InDesign fortsättning kan du gå vidare med vår kurs InDesign EPUB som är standardformatet för e-böcker.

Kurs Illustrator grund

Efter vår kurs InDesign fortsättning kan du gå vidare med Illustrator grund för att lära dig rita vektorgrafik.

Kurs Photoshop grund

Efter vår kurs InDesign fortsättning kan du gå vidare med kurs Photoshop grund för att lära dig få till perfekta bilder för tryck.

Share This