WordPress grund 2.995 kr inkl. moms

– blogg och hemsida

Kontakta ossBättre pris med Rabattkortet

Kurs WordPress GrundKurs WordPress grund
– lär dig bygga blogg & hemsida

WordPresskursen är på ca 4 veckor och 15 tim/vecka. Du kan göra kursen snabbare eller långsammare. Du har totalt 6 månader på dig. Kursen är en fördjupande grundkurs i WordPress och lämpar sig även för dig som är självlärd.

På vår kurs WordPress Grund skapar du moderna webbplatser/bloggar med avancerade funktioner på ett enkelt sätt. Efter vår kurs WordPress Grund kommer du snabbt igång och förstår hur WordPress fungerar. Och sen är det bara att komma igång och börja producera avancerade hemsidor och bloggar som får andra att häpna. Och det bästa av allt – WordPress bygger på Open Source, vilket betyder att det är gratis att ladda hem och installera.

Det finns två olika WordPress. Det enklaste sättet att komma igång med WordPress är att skaffa ett konto på WordPress.com och sen är du igång med din hemsida/blogg på 5 min. Men vill man göra ännu mer måste man ladda ner WordPress filer från WordPress.org och själv installera dom på en webbserver. Då kan man utöka WordPress funktioner med massor av tillägg och widgets och det är vad vår kurs WordPress Grund handlar om.

 • Kurs WordPress, 4 v. ca 15 tim/v. tillgång i 6 mån
 • Du studerar helt på egen hand, inga tider att passa
 • Du kan bygga din egen hemsida parallellt med kursen
 • Under kursen gör du avstämningar med kursledaren
 • Kursledaren har arbetat som redigerare på ett av Sveriges största företag

En handson-kurs i WordPress som är mycket inriktad mot vanligt förekommande hemsidesbygge.

Kurs WordPress Grund
Kurs WordPressdu kommer att ladda ner WordPress och installera från början i kurser. WordPress som verktyg är gratis.

Kursinnehåll WordPress grund

 • Introduktion – vad är WordPress
 • Välja och installera teman
 • Hitta i admingränssnittet
 • WordPress inställningar
 • Personliga inställningar
 • Arbeta med text, bilder, video och ljud
 • Kategorier och etiketter
 • Installera tillägg
 • Kontaktformulär
 • Säkerhetskopiering
 • Öka säkerheten
 • Favicon
 • Widgets och anpassade menyer
 • Hantera kommentarer
 • Bildgallerier och bildspel
 • Koppla ihop med Sociala medier
 • Sökmotoranpassade permalänkar
 • Uppdatera WordPress, teman och tillägg
 • Sökmotoroptimering
 • Exportera och importera innehåll
 • Statisk startsida

Nästa steg
Kurs WordPress fortsättning | Kurs WordPress e-butik | Kurs WordPress – egna mallar med Divi

Kurs WordPress grund för alla

Deltagarcitat om vår kurs WordPress grund

Deltagare & målgrupp
Det här är kursen för dig som ska arbeta med text och bild och/eller bygga en helt ny hemsida från grunden med WordPress.

Mål med kursen WordPress
Efter den här kursen kommer du att känna dig säker på ditt arbete och också känna att du på ett professionellt sätt kan skapa sidor med rätt innehåll i de absolut i särklass vassaste program på marknaden.

Förkunskaper
Inga, förutom normala data grundkunskaper

Kursupplägg
Kurs WordPress grund är upplagt så att varje vecka har vi teori varvat med videofilmer och till varje veckas genomgång hör en veckans övningsuppgift som skickas in via vår portal och som kommenteras av läraren. Läraren finns som support via mail under hela kursen.

Tillträde till kursen
Du har tillgång till kursen 6 månader extra utöver själva kurstiden för repetition. Skulle du behöva längre tid för dina inlämningsuppgifter ordnar vi det utan problem.

Arbetsformer
Kurs WordPress grund är helt på distans. Kursen är mycket övningsinriktad och består av olika inlämningsuppgifter som kommenteras av läraren. Läraren finns också via mail och du har support dygnet runt.

Vår egen sida är byggd med WordPress!
Kursinformation
Kurslängd: ca 4 veckor
Studietid: 10 -15 tim/vecka
Pris: 2.995 SEK inkl moms (2.396 SEK exkl moms).
Datumet fungerar som ett inloggningsdatum men det finns inga tider att passa utan du loggar in när du kan och har tid. Du har sedan 6 månader på dig/kurs och gör kursen i din egen takt. Allt material ligger uppe från början.
Bokningsvillkor

Bokning
Din bokning är bindande. Du bokar lättast kurs här på vår hemsida men du kan också ringa på 08-406 00 30 eller skicka ett e-post meddelande till info@distansskolan.se

Bekräftelse
Du  får en bokningsbekräftelse direkt efter din bokning.

Faktura
Fakturan på kursavgiften mailas till den e-postadress du anger i din bokning. Fakturan behöver vara betald före kursstart.

Ombokning till annan kurs
Om du vill boka om till en annan kurs kostar det ingenting. Det är bara för dig att meddela oss om det.

Avbokning
Din bokning är bindande och en faktura kommer att skickas till dig strax efter din bokning.

Nöjd kundgaranti
Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din kurs erbjuder vi pengarna tillbakagaranti. Vill vill då att det sker en skriftlig förklaring och garantin gäller enbart under första veckan efter login.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss
info@distansskolan.se
08 406 00 30

Programvaror
Att skaffa programvara till ADOBE kurser
För att kunna genomgå kursen och göra alla övningsuppgifter behöver du programmet på din dator. Har du inte redan programmet kan du få tillgång till det genom att prenumerera på Adobe Creative Cloud. Där kan du även bli provmedlem i 30 dagar och få tillgång till en fullversion av programmet. Efter 30 dagar kan du fortsätta att prenumerera på programmet månadsvis eller på årsbasis. För mer information kan du gå till httpss://creative.adobe.com

Programvara till kurs i WordPress
WordPress är ett gratisverktyg och det enda verktyg du behöver för att genomföra kursen. Du kommer att lära dig att ladda ner och installera WordPress på kursen.
Nöjd kundgaranti
Nöjd kundgaranti
Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din kurs erbjuder vi pengarna tillbakagaranti. Det ska då ske en skriftlig förklaring och garantin gäller enbart under första veckan efter login.
Kursen är inte studiemedelsberättigad.
Inloggning & Diplom
Inloggning till kurs
Du har tillgång till kursen 6 månader för repetition. Därefter kommer du att få möjlighet till förlängning.

Diplomering

Deltagare som genomgått hela kursen får ett diplom mailat efter avslutad kurs. Diplomet är en bekräftelse på att du har goda kunskaper i den kurs du har gått och behärskar programvaran samt tillhörande teori.
Kontakta oss
 [contact-form to='info@distansskolan.se' subject='Kontakt från hemsidan'][contact-field label='Namn' type='name' required='1'/][contact-field label='E-post' type='email' required='1'/][contact-field label='Kommentar' type='textarea' required='1'/][/contact-form] 

Våra kursledare

Alla våra kursledare är aktiva inom reklambranschen och arbetar med reklam dagligen. De står också i klassrum och håller företagskurser varvat med produktion. De reser över hela landet för att hålla anpassade kurser på plats. Vi kan med säkerhet säga att vi har några av landets bästa utbildare på våra kurser med deras långa erfarenhet både inom produktion och utbildning.

Filmerna är så bra att gå tillbaka på och titta när man glömt någon detalj. Proffsigt med förberedelserna av dokument, texter, bilder etc.

Jonas Ljungblad

Mjölby-Svartådalen Energi

Har du frågor, kontakta oss!

14 + 9 =

Kurs WordPress fortsättning

Efter kursen WordPress grund kan du gå vidare med WordPress fortsättning för att få mer fördjupande kunskaper i ditt webbygge.

Kurs WordPress webbshop

Är du i behov av en webbshop? Då kan vår kurs WordPress webbshop passa dig utmärkt. Enkelt och smidigt.

Kurs Illustrator grund

Efter vår kurs WordPress kanske du vill lära dig rita grafik i datorn då är kurs Illustrator grund ett utmärkt val.

Kurs Photoshop grund

Känner du att dina fotografier behöver ett litet ansiktslyft då rekommenderar vi starkt vår kurs Photoshop grund.

Kurs och utbildning i WordPress

Kurs WordPress GrundUtan kostnad

Du kanske tror att du inte har en tillräckligt stor budget för att bygga en funktionsrik webbplats. Men det är aldrig ett bekymmer med WordPress. WordPress är öppen källkod som är helt fri att använda, ändra och anpassa, precis som du själv vill. Dessutom kan du registrera en helt gratis WordPress-webbplats på WordPress.com.

Vill du utnyttja alla WordPress möjligheter installerar du själv WordPress på ett webbhotell och registerar en egen domän (webbadress). Årskostnaden för att hyra plats på ett webbhotell brukar ligga på 200 – 400 kr och kostnaden för domänen är ca 100-200 kr/år.

På vår kurs WordPress Grund visar vi hur du installerar WordPress på ditt webbhotell, både på det manuella sättet och med den enklare enklicksmetoden.

Lätt att använda

Det finns en anledning till att mer än var fjärde webbplats i världen använder WordPress – enkelheten. Det är enkelt att snabbt komma igång och börja publicera sitt innehåll på nätet.

 • Enkel installation – Det är lätt att skapa en hemsida med WordPress. De flesta webbhotell som One.com, Loopia, Surftown eller Binero har en 1-klicksinstallation som automatiskt installerar WordPress åt dig. Med den här praktiska tjänsten kan användarna få sin hemsida på nätet på 1 minut.
 • Publicera med lätthet – WordPress har ett mycket användarvänligt gränssnitt. I den användarvänliga administratörspanelen kan användarna enkelt skriva, redigera och publicera inlägg och sidor. Det är något att det vi går igenom på vår kurs WordPress Grund.
 • Flexibelt och anpassningsbart

WordPress bygger på en flexibel programvara som gör att användarna kan anpassa webbsidor, funktioner och utseende. Som öppen källkod kan användare som har tillräckligt med tekniska kunskaper ändra i koden själva. Dessutom skiljer WordPress själva innehållet från designen så att användarna kan anpassa hemsidan som de vill. Man kan välja bland mer än 2000 gratis WordPress-teman i WordPress eget bibliotek för teman eller köpa ett premiumtema av externa mjukvaruföretag.

Förutom alla teman finns det ett stort antal tillägg och widgets som är tillgängliga för att utöka funktionaliteten på hemsidan. I skrivande stund finns över 40 000 tillägg att ladda hem utan kostnad och säkert lika många Premium-tillägg att köpa. Det kan handla om tillägg för bildgallerier, sociala medier, kontaktformulär och mycket annat.

På vår kurs WordPress Grund går vi igenom vad man ska tänka på när man ska välja teman och vi laddar hem och installerar några av de populäraste tilläggen.

Mobilklart

Eftersom man alltmer besöker hemsidan från mobila enheter som iPhone, iPad, Android-telefoner och andra enheter, är det viktigt att hemsidan också fungerar och ser bra ut på mobila enheter. Lyckligtvis är WordPress redan mobilanpassat. Du kan välja ett responsivt WordPress-tema eller välja ett WordPress-mobiltillägg för att optimera din närvaro i mobila enheter.

Sökmotoroptimerat

Alla vill att den egna hemsidan ska vara lätt att hitta och det bästa sättet är att det är enkelt att hitta hemsidan i en sökmotor. Det finns många saker att göra för att få till det. Men med WordPress kommer det många SEO-vänliga funktioner så det är många åtgärder du inte behöver skapa på egen hand. Dessutom finns det många SEO-tillägg som kan hjälpa dig att förbättra din ranking i sökresultaten.

Hög säkerhet

WordPress är skapat och uppdateras av ett team av utvecklare som kontinuerligt förbättrar och uppdaterar WordPress. Så fort det identifieras ett hot mot WordPress-miljön finns det tusentals erfarna utvecklare som tar fram lösningar som täpper igen eventuella säkerhetshål. Dessutom kan du själv kontrollera hur säker din webbplats ska vara med olika tillägg för säkerhet.

Anpassat för sociala medier

Sociala medier är ett bra sätt att marknadsföra din hemsida och företag. WordPress gör det enkelt att integrera hemsidan med sociala medier. Det finns flera hundra tillägg för sociala medier i WordPress bibliotek..

Med alla dessa tillägg har du möjlighet att marknadsföra din webbplats på alla sociala medier som Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, Instagram eller Pinterest med flera.

På vår kurs WordPress Grund använder vi ett av de många tillägg som finns för att koppla ihop hemsidan med olika sociala medier.

Bra support

Eftersom WordPress är gratis finns det inget telefonnummer du kan ringa för att support. Istället använder WordPress principen – användare hjälper användare. WordPress har en stor community med användare, designers, utvecklare som tillsammans svarar på frågor i WordPress forum för användare. Dessutom är WordPress och tillägg och teman väl

För fotografer

Många anser att WordPress är bästa valet bland olika innehållhanteringssystem för fotografer att visa sina bilder på webben. WordPress är gratis, har ett enkelt användargränssnitt, snygga teman, användbara tillägg och allt annat som behövs för att skapa den perfekta webbplatsen där man kan visa upp sina bilder.

Många bilder betyder också ofta stora bilder som kommer att använda stort lagringsutrymme. WordPress är byggt för att ladda in bilder snabbt på sidan. Dessutom finns en del automatiska funktioner för att skapa olika, alternativa bildstorlekar av de bilder du laddar upp i WordPress mediabibliotek.

Det är enkelt att ladda upp bilder i WordPress mediabibliotek. Bilder kan visas på många olika sätt på en webbplats. Det kan vara en enklare webbplats för ett företag/organisation eller en fotoblogg med komplexa bildgallerier. Du kan blanda text med bilder och bildgallerier på ett flexibelt sätt.

Det finns många tillägg för bildgallerier, men i WordPress grundfunktioner finns en enklare bildgallerifunktion som vi visar hur den fungerar på vår kurs WordPress grund.

Ett stort antal teman och tillägg

Med teman styr du hemsidans utseende och med tillägg kan du lägga till funktioner till webbplatsen. Det finns mer än 2000 gratisteman och ännu fler Premiumteman du kan köpa för att få en hemsida som ser ut precis som du vill. Och när du sen vill bygga vidare med fler funktioner på webbplatsen har du mer än 40 000 tillägg att välja mellan. Med tillägg kan du bygga in i princip vilken funktion som helst på webbplatsen. Det kan handla om bokningsformulär, kalenderar, bildgallerier, sociala medie-kopplingar och mycket annat.

>> WordPress.org svenska sida

Share This