Välj en sida

KURSER MED INLÄMNINGSUPPGIFTER OCH KOMMENTARER

kurs-icc-profiler

Färghantering och ICC profiler

Så fort din betalning är godkänd skickar vi dig inloggningsuppgifter. Kurstiden startar när du loggar in första gången.

Du kan boka mot faktura eller betala med kort via PayPal.

Starta direkt efter ditt köp. Beräkna kursen på ca 2 veckor och 15 tim/vecka. Du kan göra kursen snabbare eller långsammare. Du har totalt 12 månader på dig.
PRIS: 1.795 kr inkl. moms

Nollställ

Kursinformation

Allt om färger för tryck och bildskärm

Det här med färghantering är något som kan verka svårt och förvirrande även för den som har jobbat en längre tid inom den grafiska branschen. Man producerar sitt material, sparar det och skickar till tryck med en förhoppning om att tryckeriet vet vad de gör. I del flesta fall blir också resultatet bra eftersom tryckeriet vet vad de gör och kan det här med färghantering. Men man sitter ändå där och undrar om man själv gjort alla de rätta valen och inställningarna i sitt dokument. I den här kursen reder vi ut begreppen kring färghantering så att du känner dig mer säker innan du lämnar ifrån dig ditt original.

 • Du studerar helt på egen hand, inga tider att passa
 • Kursen är mycket övningsinriktad och du mailar in dina uppgifter
 • Alla uppgifter bedöms personligen av läraren
 • Läraren har arbetat som redigerare på ett av Sveriges största företag

 

Kursinnehåll Färghantering

 • Vad är färg?
  Vi lär oss hur färg och ljus fungerar. Hur mäter vi färger? Vad är RGB och CMYK?
 • Hur fungerar färg i den digitala världen?
  Vi tittar på färg i olika digitala enheter som scanner, kamera, bildskärm och skrivare/tryckpress. Vi lär oss också en del om gamma, det dynamiska omfånget och att förstå skillnaden mellan ppi och dpi.
 • Digital färghantering
  Vi lär oss förstå vad en ICC-profil gör, hur en färgrymd fungerar och hur en färgmotor fungerar. Vi tittar också på vanliga problem med färger och begränsningar inom färghantering.
 • Kalibrering
  Här tittar vi på varför man ska kalibrera sin utrustning och hur man gör det.
 • Så fungerar färghantering i Mac OS X
  Så fungerar Color Sync och hur ställer vi in rätt skärmprofil.
 • Så fungerar färghantering i Windows
  Så fungerar ICM och hur ställer vi in rätt skärmprofil.
 • Använda profiler i arbetsflödet och mjukvaran
  Här handlar det om att tagga, bädda in och tilldela färgprofiler
 • Kontrollera färghanteringen
  Vi lär oss vilka roller och vem som ansvarar för vad i det digitala arbetsflödet. Vem gör vad?
 • Färghanteringen i Adobes programvaror
  Nu kan vi mer praktiskt titta på hur vi gör olika inställningar i programmen och hur vi kan styra färghanteringen genom hela Creative Suite. Vad ska en fotograf tänka på när man arbetar i Photoshop och vad är den grafiska formgivarens ansvarsområden? Vad händer på tryckeriet? Vad ska man tänka på och hur kan man påverka färghanteringen i Illustrator, InDesign och Acrobat?

Våra kursledare

Kursledarna är Adobe Certifierade Experter och Adobe Certifierade Instruktörer. De håller kurser både online och i klassrum och håller företagskurser varvat med produktion inom reklambranschen. De reser över hela landet för att hålla anpassade kurser på plats. Vi kan med säkerhet säga att vi har några av landets bästa utbildare på våra kurser med deras långa erfarenhet både inom produktion och utbildning.

Deltagare & målgrupp
Kursen riktar sig till alla som vill lära sig färghantering i grafisk produktion.

Mål med kursen
Du ska kunna förstå hur färgprofiler fungerar i teorin och ur du använder dem i praktiken.

Förkunskaper
Inga

Kursupplägg
Kursen är upplagd med videofilmer där du lär dig hur du arbetar med profiler i din dator. Läraren finns som support via mail under hela kursen.

Tillträde till kursen
Du har tillgång till kursen 12 månader för repetition. Skulle du behöva längre tid för dina inlämningsuppgifter ordnar vi det utan problem.

Arbetsformer
Kursen är helt på distans.

Så fungerar kursen

Direkt efter att du har genomför ditt köp och det har godkänts får du tillgång till kursen.

Kursen tar ca 2 veckor om du lägger ner 10-15 timmar per vecka. Dock har du tillgång till kursen i 12 månader och under hela den tiden har du full support från din lärare. Kursen kostar 1.795 SEK inkl moms (1.436 SEK exkl moms).

Det finns inga tider att passa utan du gör kursen helt i din egen takt. Allt material finns tillgängligt från början. Så har du mer tid ena veckan kan du arbeta på mer än en annan vecka. Allt upp till dig.

Kursen är upplagd med videofilmer som du sedan får övningsuppgift till. Övningsuppgiften skickas in för kommentarer.

Kursen är inte studiemedelsberättigad.

Programvara

Att skaffa programvara till ADOBE kurser
För att kunna genomgå kursen och göra alla övningsuppgifter behöver du programmet på din dator. Har du inte redan programmet kan du få tillgång till det genom att prenumerera på Adobe Creative Cloud. Där kan du även bli provmedlem i 7 dagar och få tillgång till en fullversion av programmet. Efter 7 dagar kan du fortsätta att prenumerera på programmet månadsvis eller på årsbasis. För mer information kan du gå till httpss://creative.adobe.com

Programvara till kurs i WordPress
WordPress är ett gratisverktyg och det enda verktyg du behöver för att genomföra kursen. Du kommer att lära dig att ladda ner och installera WordPress på kursen.

Bokningsinformation

Bokning
Din bokning är bindande. Du bokar lättast kurs här på vår hemsida men du kan också ringa på 08-406 00 30 eller skicka ett e-post meddelande till info@distansskolan.se

Bekräftelse
Du  får en bokningsbekräftelse direkt efter din bokning.

Faktura
Fakturan på kursavgiften mailas till den e-postadress du anger i din bokning. Fakturan behöver vara betald före kursstart.

Ombokning till annan kurs
Om du vill boka om till en annan kurs kostar det ingenting. Det är bara för dig att meddela oss om det.

Avbokning
Din bokning är bindande och en faktura kommer att skickas till dig strax efter din bokning. Du kan avboka en kurs upp till två veckor innan kursstart utan extra kostnad. Därefter debiterar vi 25% i avbokningsavgift.

Nöjd kundgaranti
Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din kurs erbjuder vi pengarna tillbakagaranti. Vill vill då att det sker en skriftlig förklaring och garantin gäller enbart under första veckan efter login.

GDPR och integritetspolicy
För att se hur vi hanterar dina personuppgifter läs mer här

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss
info@distansskolan.se
08 406 00 30

Diplom

Diplomering
Deltagare som genomgått hela kursen får ett diplom mailat efter avslutad kurs. Diplomet är en bekräftelse på att du har goda kunskaper i den kurs du har gått och behärskar programvaran samt tillhörande teori.

Kursgaranti

Nöjd kundgaranti
Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din kurs erbjuder vi pengarna tillbakagaranti. Det ska då ske en skriftlig förklaring och garantin gäller enbart under första veckan efter login.

Kontakta oss

Så säger våra deltagare

“Väldigt bra med föreläsningsfilmer som man kan se om hur många gånger man vill och få repetition. Även bra upplägg med mindre uppgifter tillsammans med mer övergripande uppgifter i Distansbreven. Väldigt nöjd med kursledarna som tydligt och pedagogiskt förklarar olika moment och användningsområden i alla program. Även bra och snabb feedback på uppgifterna med långa och tydliga svar.”

Marie Rangdén

“Kurs InDesign Grund. Rickard som håller i kursen är väldigt pedagogisk, han svarar fort på mejl och ger innehållsrika kommentarer på inlämningsuppgifterna. Ja, ska gå InDesign fortsättning, sen är jag även sugen på att gå Photoshop samt Illustrator.”

Julia Hammarström